Tadom Hill Resort, Banting

“Huh?! Jap, bukan ke tempat ni katanya…???”



Assalamualaikum w.b.t. and A wonderful day to all of you.

NDV bersua kembali bersama dengan group Tiga Padi Halus yang sememangnya masih single. Kali ni, bertemakan outdoor tapi dari prospek berlainan. Begini ceritanya…

Ahad, 9/10/2016 , kami group TPH sepakat untuk ke Tadom Hill Resort, Banting. Bukan bermalam atau gerak pagi, tapi tiba di sana jam 3pm!

Taknak cerita meleret episod ni, NDV summarized kan:

  • Parking elok² sebab jalan tidak bertar (habis berkilo lumpur).
  • Ikut waze,korang akan lalu ceruk kampung mana,walhal ada jalan besar! (kami pun terkena juga,takpelah ikut je r)
  • Boleh WALK-IN. RM23 sekepala, dan boleh main semua game (kecuali yang dinyatakan untuk sewaan).
  • Main attraction – Berenang dalam tasik( Life Jacket is a MUST!)
  • Life Guard on duty.
  • Limited locker.
  • Clean and enough room for shower and toilets.
  • Persekitaran nan bersih dan terjaga.
  • Boleh bawak makanan luar.
  • Bar pun ada,harga standard r…but frankly speaking, the menu that they offer are lovely. 
  • Affordable room and package available.
  • Most of the guests are youngsters like me,so, rasanya kurang sikit lah kalau nak bawak parents korang (this is my own point of view)
  • Lake is open from 7am -6.30pm only. 
  • Aktiviti sampingan; Dam Ular, Susun Bongkah, Limbo, Dam Haji, Ping Pong, ValleyBall, etc.

Meh nak share sikit photo untuk panduan korang.

Ini wajib dipakai sepanjang berada di sana.

View penuh.

Acah² cool padehal….

Nak share banyak lagi tapi senang cerita, korang tengok full video yang NDV dah sediakan ni 

>> https://youtu.be/j8oczOKt8po <<

Oh ya, sedikit info menarik nak share sebenarnya. Sebelum NDV kesini, dah banyak komen orang, review blog, rumors yang NDV dengar. Antaranya…

  1. Tempat ni kurang proper sebab takde tempat salin pakaian apa semua : tapi, bila NDV datang, tempat mandi,segala sungguh banyak dan bersih.
  2. Tasik kotor, air berbau, sekeliling pun tak dijaga : NDV dan TPH menyaksikan sendiri air dia bersih,terjaga, tidak berbau, sekeliling pun bersih.
  3. Tak boleh walk-in atleast kena bermalam : memang boleh walk-in.

So far,kami.memang berpuas hati, dan memang plan nak repeat ke sini. Jom korang.

Ok guys, NDV akan share lagi untuk episod akan datang. Kemana? Entah…sememangnya NDV tak pasti. Thank you for your time and see you for the next episode…

Advertisements

3 thoughts on “Tadom Hill Resort, Banting

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s