Penang Backpacker’s Trip (Part 1)

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t. and greetings to all

Backpacker’s mode activated! Hai semua berjumpa lagi. Entry kali ini, kita ke Utara Semenanjung Malaysia – Pulau Pinang. Jom ikut NDV😎

📆5th November 2016 Ahad

Jam 9pm NDV dengan member dah siap² berangkat dari rumah memasing ke Terminal Bersepadu Selatan (TBS). Bas kami ke Butterworth jam 11.00pm. Bas tak penuh sebab bukan cuti sekolah atau hujung minggu pun. ( RM 34.40)

Tepat jam 3.30am, kami selamat tiba di Stesen Bas Butterworth. Alamak terawal sangat lah pula. Maka nya, menyambung tidur lagi kat stesen tu dalam kedinginan hujan.

Selesai Subuh, kami terus berjalan ke Jeti, dan berlepas jam 6.30am. (RM1.20)

7am NDV selamat menjejakkan kaki di Bumi Penang. Kami start merayau mencari breakfast dan sekali harung cari hotel di area Bandar Georgetown. 

Jejalan area sini, ada event Sukan Malaysia dan booth jualan sedang berlangsung. Rata² remaja seperti NDV yang ada. Memang mencuci mata lah jawabnya. 

Selepas breakfast, kami meneruskan jejalan santai ke Padang Kota. Motifnya nak melengahkan masa untuk tunggu tengah hari. 

Tepat jam 11.30am, kami berjaya mendapatkan motor sewa dan hotel. Kat mana?  Berapa harga?  Kita bersambung di episod 2.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s