Air Terjun Ulu Perdik, Ulu Langat

Assalamualaikum wbt

Greetings to all

Ok tak payah poyo sangat.

Lama juga tak bersua. Kali ni NDV nak ajak korang explore Air Terjun Ulu Perdik di Ulu Langat. Tapi untuk entry kali ni, NDV tak mention tarikh kami datang, sebabnya, dah 3 kali NDV datang dan NDV compilekan segala info, gambar dan video untuk menjadi 1.

Yup,  untuk datang ke sini, just ikut Perdik Fall di Google Map. Korang akan melintasi jalan yang ala-ala dalam animasi Shrek,  Jalan Far Far Away… 

Korang parking je sampai lah kedalam. Jangan parking di kawasan construction sebab banyak Anjing dan jauh nau perjalanan nanti. 

Nampak tempat ni, ikut kiri. Jangan risau, member NDV pakai kereta lebar pun boleh lalu lagi. 

Laluannya secara ringkas,

✅Trail clear

✅Berbuluh 

✅ Rentas 3 anak sungai (alaaa paras buku lali je) 

✅ 50% mendaki time nak sampai ke air terjun

✅Kalau bertuah, pacat mendatang

Cinonet je kan, ape ade hal. 

Perjalanan dari parking ke air terjun ambil masa dalam 20-30minit sahaja. Santai. 

Air terjun nya simple, tak dapat nak berenang tapi memang sejuk dan santai r. Kalau untuk yang beginner dan kaki santai, sesuai lah ni. 

Ok, huh, tu je untuk entry kali ni, memang simplified habis dah. 

Untuk info lanjut, message je NDV, dan jangan lupa untuk saksikan full short video Air Terjun Ulu Perdik di YouTube 

>>> https://youtu.be/DzN0Z7cUs7I <<< 

Semoga berjumpa lagi. Nak mencari lagi mana air terjun yang jarang kita dengar ni… kongsikan pengalaman korang.

Salam semua thanks… 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s