Air Terjun Bukit Tinggi, Pahang

Assalamualaikum wbt

Greetings to all of you guys
Haaa dah nampak awesome viewnya kan. Setelah NDV berpantang sebulan, akhirnya nak juga masuk cari air terjun semula. Kali ni ke Bukit Tinggi, Genting Sempah.

Tak payah cerita berjela2,NDV ringkaskan. 

­čĆ× Air terjun ini boleh dilihat jelas dari highway karak selepas terowong menghala ke Janda Baik, tapi,  mesti ramai terlepas pandang. 

­čĆ×Laluan untuk ke air terjun ini hanya NDV dapat pada hari sebelumnya daripada seorang brader kampung kat situ. 

­čĆ×Try google it, memang payah sangat nak dapat info sebab macam takde orang buat review… Pelik?! 

­čĆ×Kerana tak pasti laluan masuk sebenar, kami terpilih laluan air yang teramatlah payah… Mencabar! 

­čĆ×Akan menyusuri Kebun Sayur, so, anjing memang akan banyak(NDV memang takut anjing), nasib baik ada penjaga. 

­čĆ×menghampiri air terjun, korang akan jelas teruja sebab ada 2 rupanya air terjun, kiri dan kanan (Kanan yang kita boleh lihat dari highway). 

­čĆ× Sampainya di air terjun memang stunning dengan ketinggiannya. Tiada info berapa tinggi sebenar, tapi NDV rasa macam setinggi Kondo 25tingkat! 

­čĆ× Alamak… Airnya TERCEMAR dek kawasan kebun… Nampak buih┬▓ kuning dan member beritahu, kulit kakinya dah start rasa gatal┬▓ time tu. Kecewa… 

­čĆ× Total perjalanan trail mengambil masa dalam 45minit – 1jam sambil menyaksikan keindahan view kebun yang menghijau. 

Haaa camtu lah guys, 

So terpulang kat korang, nak pergi atau tidak. Kalau pergi tapi tak mandi air terjun ok lah kot. Sepanjang trip kali ni, NDV langsung tak sempat nak rakam video… Minta maaf sesangat. 

Next? Hahaha member NDV pun dah start tanya.. Hmmm sebelum Ramadhan menjelma, boleh lah cari lagi mana yang sempat. Jom! 

Ok entry kali ni tidak bervideo, tapi pengalaman yang menarik. Semoga berjumpa lagi. Bagi NDV habiskan study mana lagi nak gi ni… Salam semua. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s